Is de Creatieve Ondernemers School geschikt voor mij?

Veel gestelde vragen hier onder elkaar

Het programma van de Creatieve Ondernemers School is een helder programma,

bestaande uit 12 modules, aangevuld met wekelijkse Q&A's en Masterclasses. 

Maar het is niet geschikt voor iedereen. 

Hieronder vind je antwoorden op veel gestelde vragen,

zodat je een goede afweging voor jezelf kunt maken.

Kies 1 van de categorieën 
Om snel een antwoord te vinden op je vraag


Programma overzicht

Wat houdt het progamma in?

Het is een 5 maanden programma voor gedreven creatievelingen die een betekenisvolle en goedlopende onderneming willen opbouwen.
Of je nu een beginnend ondernemer bent, een parttime onderneming wilt omvormen naar een fulltime baan of de onderneming naar het volgende niveau wilt tillen, het programma kan je daarbij helpen. Het 5 maanden programma bevat een helder stappenplan en veel verschillende extra onderdelen die je helpen een succesvolle creatieve onderneming te bouwen.
Om het totale cursusprogramma te zien, het curriculum en de inhoud van de masterclasses, kun je kijken op de pagina "programma details". Ook via de knop onder aan deze pagina.

Het programma helpt je met je zakelijke skills, maar zal je ook als persoon vormen en daar heb je op alle vlakken in je leven voordeel van.

Waar vinden de lessen plaats?

Alles gebeurt online. Je hoeft dus niet te reizen. Je kunt zelf per week, als er een onderdeel beschikbaar komt, er mee aan de slag. Op maandagochtend om 9.00 uur is er een kort opstart moment voor de week. De masterclasses en Q&A vinden plaats op donderdag avond van 19.00 uur tot 20.30 uur. Deze worden ook opgenomen en kunnen altijd teruggekeken worden.

Wat is het verschil tussen dit programma met andere business coachingstrajecten of ondernemerscursussen?

Dit programma hebben we ontwikkeld vanuit onze eigen ervaring als creatieve ondernemers. We hebben zelf 5 verschillende bedrijven die ieder voor zich succesvolle éénmans zaken zouden kunnen zijn. Veel “businesscoaches" hebben een succesvolle coachpraktijk, omdat ze zichzelf en hun coachproduct goed kunnen verkopen. Ze hebben vaak geen ervaring met andersoortige ondernemingen. Dat is wat anders dan zelf ervaring hebben met een creatieve onderneming. Wij noemen onszelf ook geen coaches maar mentoren. Ingeborg is wel opgeleid als coach en Percy beheerst ook veel coachende vaardigheden. We kiezen ervoor om onszelf mentoren te noemen, omdat we graag naast de deelnemers staan, meekijken en meedenken. We willen je aanzetten tot het ontwikkelen van je eigen visie. Als we er al ervaring mee hebben delen we die ook met je, zodat je niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Het is aan jou om dan te kiezen wat je daar mee doet. Ook delen we praktische skills en kennis over programma’s en methodes (dit valt meer in de categorie consultancy) dus eigenlijk vervullen we 3 rollen in één (die van coach, mentor en consultant). Het aller-belangrijkste voor ons is het aansluiten bij jouw wensen en jouw ideale manier van werken.

Wat ga ik precies leren?

Het totale programma kun je vinden op de pagina "programma details" ook via de knop onder aan deze pagina


Maar de kracht van het programma zit hem niet in de precieze inhoud van de modules het is de combinatie van factoren die je helpt succesvol te worden met je creatieve onderneming.
De modules geven je structuur en houvast en laten je stilstaan bij alle stappen die belangrijk zijn bij het opbouwen van je onderneming. Te starten met het helder formuleren van je wensen want daar begint het mee. “wat is jouw wens?”
Alle info die we delen is ook ergens online te vinden maar toch heeft het volgen van dit programma grote voordelen. Wij bieden het aan in gestructureerde modules en geven direct aanvullende masterclasses en Q&A sessies zodat je je vragen kunt stellen en kunt leren van anderen. We denken en kijken met je mee en door de structuur en houvast van het programma zul je sneller en makkelijker de juiste stappen in de juiste richting zetten.
Soms ben je jezelf ook niet bewust van hetgeen je nu nodig hebt om te leren en leg je de focus op de verkeerde zaken in je onderneming. Wat echt verschil gaat maken is het leren focussen op de juiste zaken en jezelf beter leren kennen en aansturen. Door af en toe spannende stappen te zetten met wat aanmoediging ga je zelf je wensen verwezenlijken. Je gaat grote stappen vooruit zetten. Kennis is één maar het toepassen maakt het verschil!

Wat zit er niet in dit programma?

In grote lijnen, wat er niet in zit, alles rondom financiering van je onderneming of leningen bijvoorbeeld. (Hier zijn wij ook geen voorstander van, wij hebben alles met eigen geld stap voor stap opgebouwd) Ook gaan we niet in op het maken van rekeningen, boekhouding belastingen en accountant zaken. etc. af en toe doen we een verwijzing naar de juiste instanties daarvoor of we geven tips voor handige programma’s.

Wanneer start de volgende groep van het mentorschip programma?

Inschrijving is op dit moment niet mogelijk. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst als je serieuze interesse hebt. Je krijgt dan als eerste bericht als de inschrijving open gaat en kunt ook de eerste 24 uur gebruik maken van een extra korting. (inschrijven op de wachtlijst is gratis en vrijblijvend)
Het eerst volgende programma start begin april 2022. De lessen komen wekelijks beschikbaar en de masterclasses en Q&A’s vinden wekelijks plaats op de donderdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur. Ook is er wekelijks op maandag om 19.00 uur een opstart moment om de week doelgericht en met focus te starten (10 tot 30 minuten)
Als je een keer niet bij een live moment aanwezig kunt zijn is dat geen probleem er komt een opname die je op je eigen moment terug kunt kijken. Het is natuurlijk wel fijn als je bij de Q&A sessies bent omdat dat het moment is om je situatie in te brengen en je vragen te stellen. Ook van de casussen van andere deelnemers zul je veel leren en het schept een band als je elkaar wekelijks ziet en elkaars ontwikkeling volgt en aanmoedigt.

Past dit programma bij Jou?

Voor wie is het geschikt

Dit programma is geschikt voor creatieve ondernemers die iets waardevols willen bijdragen aan de wereld en die daar een mooie succesvolle onderneming omheen willen bouwen.
Als je:


• Een zelfstandige werker bent
• Zelf je regels wilt bepalen maar gaat voor actie en resultaat.
• Als je een snelle leerling bent die in staat is het geleerde toe te passen in de praktijk
• Jezelf herkent in het leren door te doen.
• Weet dat het mogelijk is om alle skills die je nodig hebt om te groeien kunt leren.
• Controle wilt over je inkomsten en je toekomst en daar zelf actief stappen in wilt zetten
• Als je gelooft dat focus, discipline en hard werken de sleutels zijn tot succes in je creatieve onderneming.


Dan is dit programma voor creatieve ondernemers perfect voor jou. Meld je hier aan via de link elders op deze pagina

Voor wie is dit programma niet geschikt?

Dit programma is niet de beste keuze voor iedereen. We vinden het belangrijk dat mensen die meedoen ook kans hebben om dat op een succesvolle manier te doen. We vinden het daarom belangrijk dat jij de keuze maakt die goed bij je past en die goed voelt.
Dit past niet bij je
Als je:
• De voorkeur hebt voor 1 op 1 coaching
• Als je vooral meer wilt weten over de zakelijke kant van je onderneming zoals boekhouding, belastingen, financiering en websites bouwen
• Als je een snelle oplossing wilt, een kant en klaar systeem wilt om online snel geld te verdienen. (Wij gaan voor de degelijke persoonlijke opbouw van je onderneming die precies is afgestemd op jou wensen en jou als persoon.)
• Individuele feedback wilt op elke nieuwe stap die je gaat zetten.
• Het type bent dat zich laat ontmoedigen door de kleinste tegenslag, meer dan dat je je laat drijven door de wil en de wens om een succes te maken en het avontuur dat bij het ondernemen hoort.
Dan past dit programma niet bij jou en dat is prima, dan zijn er andere mogelijkheden voor jou.

Is het programma allen voor vrouwen?

Nee zeker niet, ook mannen kunnen meedoen en het maakt ons niet uit wat je achtergrond is of hoe jij jezelf noemt, man vrouw of non-binair. Het is wel zo dat we meer vrouwelijke creatieve ondernemers in ons netwerk hebben en de manier van werken misschien vaker vrouwen aantrekt. Maar voor ons maakt het niet uit. Als jij een klik voelt met ons en onze werkwijze dan ben je van harte welkom om mee te doen.

Kan ik wel meedoen? Ik heb nog geen creatieve onderneming.

• Het is niet noodzakelijk om al ondernemer te zijn of ingeschreven te zijn bij de kamer van koophandel.
• Het belangrijkste is je gedrevenheid om te ontdekken wat een creatieve onderneming voor je kan betekenen. Als je een sterke wens hebt in die richting en je wilt er serieus voor gaan kun je meedoen.
• Het gaat je helpen om als een ondernemer te denken en handelen en dit kan ook bij de opstartfase heel erg helpen om direct de juiste keuzes te maken en de juiste houding aan te leren voor een succesvolle creatieve onderneming.

Werkt het wel voor mijn kunstvorm of de techniek die ik in mijn werk toe pas.

• Wij denken dat dit programma voor heel veel verschillende disciplines zal werken. Je zult met de ene deelnemer meer overeenkomst en gelijkenis zien dan met de ander. Maar juist de verscheidenheid in technieken en vormen van ondernemerschap maakt het boeiend. Je kunt op die manier met elkaar meedenken en inspiratie op doen. Juist met mensen uit een hele andere branche kan dat heel veel inzicht en eye openers geven.
• Het maakt niet uit of je creatieve producten verkoopt, workshops geeft of een andere creatieve activiteit gebruikt om inkomen te krijgen. Het belangrijkste is dat je leert om effectief je boodschap en kunst uitdraagt en van kijkers kopers kunt maken en ze vervolgens een bijzondere klantervaring kunt laten ondergaan.

Ik woon niet in Nederland is dat een probleem?

• De lessen en masterclasses worden gegeven in het Nederlands. Maar omdat alle lessen online zijn maakt het niet uit waar op de wereld jij je bevindt. De principes en lessen die je leert zijn toepasbaar op alle plekken op de wereld, er zijn soms kleine cultuur verschillen maar de doorsnee is gelijk. Belangrijker is het hoe jij de lessen gaat toepassen en je eigen gaat maken zodat je op een later moment dit op een andere plek in een andere situatie kunt blijven herhalen. Je zult werken aan een blijvende verandering en inzichten bij jezelf.

Is het nodig om technisch te zijn?

Nee zeker niet, de een zal heel ervaren zijn en de ander zal net de basis vaardigheden beheersen en of je nu 30 jaar of 60 jaar bent, ook dat maakt niet het verschil. Het gaat om je instelling en dat je open staat om nieuwe dingen te leren en toe te passen in je onderneming. Dan komt het helemaal goed.

Kan mijn partner ook meedoen aan het programma?

Het is een persoonlijke aanmelding voor 1 persoon, dat betekent dat er maar 1 persoon gebruik mag maken van de content en de overige mogelijkheden. Als je partner ook mee wilt doen moet je per persoon een overeenkomst aan gaan met ons.

Kosten en Garantie

Hoeveel kost deelname aan het programma?

Het cursusgeld is € 2997,00 (Mensen die zich inschrijven voor de wachtlijst krijgen een fantastisch kortingsaanbod. Dus meld je aan en maak gebruik van deze kans. Als de inschrijving dan open gaat ben jij er als eerst bij! Voor de beste prijs.) Je kunt ook kiezen voor betaling in 6 termijnen of in 12 termijnen
We realiseren ons dat dit voor kleine ondernemers een grote investering is om te groeien. We zullen er dan ook alles aan doen om te zorgen dat het je een fijne onvergetelijk ervaring oplevert en je de juiste skills en houding gaat ontwikkelen om te groeien in je succes en je creatieve onderneming.
Een deelnemer uit ons vorige versie van dit traject zei er het volgende over:
“het was voor mij een grote investering maar ik heb er geen moment spijt van gehad. In korte tijd heb ik veel nieuwe inzichten opgedaan en vooral de ervaring van Ingeborg, die zelf de weg heeft bewandelt van hobby ondernemer naar een succesvolle creatieve onderneming, vond ik heel waardevol, je merkt dat ze uit ervaring spreekt. Percy heeft me bruikbare tips gegeven om mijn betaalsysteem handiger in te richten waardoor ik direct meer verkopen kreeg bij mijn volgende ronde van mijn programma. Je merkt dat ze alle twee gedreven ondernemers zijn die graag willen delen over hun ervaringen”

Ervaring van een deelnemer die 4x 1 uur individueel door Ingeborg is begeleid:
“Ik had geïnvesteerd in een business coach, wat me de nodige inzichten heeft gebracht maar ik miste heel erg de praktische toepasbaarheid. Hoe doe ik het, waar begin ik? 4x een uur met Ingeborg bracht me direct veel meer duidelijkheid en concrete stappen die ik kon gebruiken om mijn cursus om te zetten in een online versie. Inmiddels heb ik die cursus al tientallen keren verkocht en de investering er ruimschoot uit gehaald. Vooral haar ervaring wat wel en niet werkt in de praktijk heeft me veel tijd gescheeld”

Wat is het verschil met gratis lessen die ik online kan vinden?

Er is veel gratis info te vinden online over elk denkbaar onderwerp, meer dan ooit tevoren. Maar als je niet weet wat je precies nodig hebt op welk moment en kun je les na les en cursus na cursus volgen maar het aller belangrijkste is het toepassen van die kennis in de praktijk. Daarvoor is het belangrijk dat je echt gaat toepassen en de juiste strategie gaat gebruiken om jou persoonlijke wensen om te vormen in een mooie creatieve onderneming die voor jou werkt. Wij helpen je om “bij de les” te blijven en zullen je af en toe dat zetje geven om het ook echt te gaan doen. Ook de groep werkt daarin heel motiverend en stimulerend omdat je elkaar kunt ondersteunen en aanmoedigen. Je hoeft ook niet alles van ons aan te nemen maar als meerdere mensen je aanmoedigen en steunen voel je je een stuk sterker en krachtiger en dit ga je ook uitstralen. Ondernemen kan soms heel eenzaam zijn. De kracht van de groep en de herkenning en inspiratie van gelijk gestemden en andere creatieve ondernemers is een waardevolle aanvulling op de kennis en ervaring die je op gaat doen. Je gaat leren je volle potentie te benutten, meer nog dan jezelf voor mogelijk hebt gehouden.

Hoe ziet de support en ondersteuning van “studenten/ deelnemers” eruit?

Wekelijks komt er een nieuwe module beschikbaar, indien gewenst kun je zo wekelijks met een nieuw onderdeel aan de slag. Wij hebben de modules verdeeld over de 22 weken zodat we met de ondersteunende masterclasses themagericht aan de slag kunnen gaan. Ongeveer om de 14 dagen is er een Q &A waar je je vragen kunt stellen of een situatie kunt inbrengen die we gaan bespreken. Naast de antwoorden en adviezen op je eigen vragen leer je ook heel veel van de vragen van anderen. Zij stellen soms vragen waar je zelf nog nooit aan hebt gedacht. Het brengt je dan weer tot nieuwe inzichten. We zorgen dat de focus blijft liggen op je groei.

Elke maandag starten we samen de week op. Zodat je doelgericht en vol focus aan de week kunt beginnen. Omdat we ervan uitgaan dat sommige deelnemers een betaalde baan naast hun ondernemerschap hebben doen we dit in de avond, zodat dit geen belemmering voor je zal zijn om mee te doen.
In de online leeromgeving is een community waar je vragen kunt stellen en uitwisselen met andere ondernemers er kunnen daar vragen gesteld worden rondom verschillende thema’s.


Kies je voor de VIP optie? Dan zitten er 6 mentorgesprekken van 30 minuten bij en 2x 1 uur consultancy van Percy of Ingeborg (afhankelijk van de vraag) waarin we mee kunnen kijken op technisch/inhoudelijk vlak. Daarmee krijg je nog concretere en directere feedback en input om van je creatieve onderneming een succes te maken.

Als je voor de VIP begeleiding wilt gaan, dan kun je dit aangeven bij je aanmelding door het aan te vinken onderaan de "bestelling" Wil je dit ook over 6 termijnen verdeeld betalen? stuur dan na aanmelding even een email dan regelen we dit natuurlijk voor je.

Krijg ik een certificaat of een diploma?

Nee ons programma heeft geen accreditatie of officiële erkenning. Als een diploma of getuigschrift nodig hebt dan is dit misschien niet het juiste programma om te volgen.

Wat als mijn vraag hier niet tussen staat?

Dan kun je een mail sturen naar: en dan zoeken we zo spoedig mogelijk contact met je of we reageren terug via de mail: info@decreatieveondernemers.nl

Kunnen jullie mij een Garantie dat ik binnen 5 maanden een goed lopende onderneming heb?

Het bouwen van een goed lopende onderneming gebeurt niet in 5 maanden. Je kunt in die periode een aantal goede stappen voorwaarts zetten. Je zult grote veranderingen zien bij jezelf en merken dat je de juiste kant op gaat. Volhouden en doorzetten (wat onderdelen zijn van dit programma) zullen je daarna verder brengen.
Je hebt een jaar toegang tot alle lessen en het is mogelijk (om tegen gereduceerd tarief) een 2e ronde deel te nemen aan het mentorschip programma zodat de onderdelen nog beter zullen beklijven en je kunt dan een verdieping aanbrengen voor jezelf en je onderneming .

Kunnen jullie mij garantie geven dat dit programma voor mij werkt?

Zoals bij elk business-gerelateerd programma, kunnen je resultaten bij het gebruik van ons online programma verschillen van de verhalen van anderen. Je resultaten zullen gebaseerd zijn op vele variabelen zoals je inspanningen, zakelijk inzicht, persoonlijke kwaliteiten, kennis en vaardigheden en tal van andere factoren, aangezien deze factoren verschillend zijn voor elk individu, kunnen wij je succes, resultaten of inkomensniveau niet garanderen, noch zijn wij verantwoordelijk voor je succes of falen. Het programma van de creatieve ondernemers school is geen "word snel rijk programma", het kost veel tijd, moeite en toewijding. Wij geloven dat wij je geweldige masterclasses, tips en handleidingen bieden om je te helpen je gewenste resultaten te bereiken.

Begin april 2022 start de volgende groep

Krijg als eerste info over het GROEI programma!!!

Programma Details

Lees meer over het curriculum, programma duur en lesgeld