Podcast

Beluister hieronder alle afleveringen. (scroll naar beneden) 

Vanaf deze pagina kan je ze allemaal beluisteren 

of ga direct naar Spotify

null


 

#159 Studiedagen inplannen voor succes en ontwikkeling 

Roep jij ook weleens: "daar heb ik geen tijd voor" of "daar kom ik maar niet aan toe". Met deze oplossing wordt het wel mogelijk en ook nog op een hele leuke manier
Hieronder een aantal afleveringen...

Wil je ze allemaal beluisteren?

Klik op de link hieronder


 

#158 Jouw werk is super waardevol! 

Is dat wat jij doet wel essentieel? Draagt het bij aan het leven van mensen? Mijn mening hierover deel ik in deze podcast en ik wil je vooral inspireren om door te gaan met jouw mooie werk.

 

#157 Exposeren en presenteren van je kunstwerken

Wanneer, waar en hoe werkt het exposeren? Waar moet je op letten? Waar moet je aan denken? In deze aflevering tips en ervaringen over exposeren.

 

#156 Een website die VOOR je werkt

Het is heel belangrijk dat je met veel plezier aan je website kunt werken. Dat hij klantvriendelijk is en nog een aantal punten meer. In deze podcast vertel ik over 5 punten die in de basis belangrijk zijn (er is nog veel meer over te zeggen, maar begin hier eens mee). Wij zijn heel enthousiast over Phoenix (van IMU). 

Wil je na het luisteren meer weten over Phoenix? Klik dan hier en probeer het gratis uit

 

#155 Ondernemerslessen uit Lissabon

Overtuigingen en vragen die ondernemers soms hebben: "Er zijn er al zoveel die doen wat ik doe!", "Ik heb niet genoeg ruimte!", "Waarom zouden mensen iets van mij willen kopen?" 

Tijdens mijn vakantie in Lissabon zag ik veel stoere ondernemers die zich door dat soort zaken niet lieten tegenhouden. En juist bij andere (soortgelijke) ondernemers gingen vestigen. 

Ook deel ik waarom ik ergens wel of niet naar toe ging...

 

#154 Lijkt ondernemen op Zaaien, Onkruid wieden of allebei...?

Waar besteed je je aandacht aan in je onderneming? Heel veel zaaien? Of ook onderhoud en wieden? Hoe zorg je dat jouw onderneming gaat groeien en bloeien, zonder dat het overwoekert raakt met onkruid.

Wil je meer weten over hoe wij ondernemen? Stuur dan een emailtje naar ons.

 

#153 Lidmaatschappen voor een vaste inkomstenbron

Heb je er weleens aan gedacht om je product of diensten in een lidmaatschap aan te bieden? Het geeft jou en je klant veel rust en veel mogelijkheden. In deze aflevering vertel ik over onze ervaringen en waarom ik zo blij ben met deze methode.

Wil je eens sparren over de mogelijkheden voor jou? Stuur dan een emailtje naar ons.

 

#152 Krachtige intentie inzetten in de ochtend voor meer succes en plezier in je onderneming 

Zelf doe ik dat elke ochtend: een Krachtige intentie inzetten voor de dag. Het heeft me al veel positiviteit en ook succes gebracht. Dat laatste is natuurijk moeilijk te meten, maar dat ik me er heel goed bij voel is zeker en in ben ervan overtuigd dat een positief gevoel bijdraagt aan mijn succes. Ben je benieuwd hoe ik dat doe? Tips voor intenties die jij zelf kunt gebruiken? Luister dan naar deze podcast.

 

#151 Positieve labels aan je activiteiten geven 

Het maakt veel verschil hoe jij praat en denkt over jouw activiteiten. Noem je dingen zwaar en moeilijk, dan voelen ze ook zo. Heb je het over een uitdaging of een nieuw avontuur, dan krijgt het een andere lading en positieve flow. En hoe "groot" maak jij je klus, kan het ook anders? In deze aflevering tips en een opdracht voor jou.

 

#150 Creatie succesmethode de 12 stappen van wens naar werkelijkheid 

Je hebt structuur en houvast nodig bij het werken in en aan je bedrijf. De creatiesuccesmethode zoals wij die gebruiken is geïnspireerd op de creatiespiraal van Marinus Knoope. Ik vind deze methode fijn en logisch en het geeft je veel houvast en suggesties waar je aandacht op kunt leggen om de processen in je onderneming te verbeteren. Deze 12 stappen vormen ook de basis van ons uitgebreid creatieplan lidmaatschap. Wil je hier meer info over kijk even op de site of vraag een gratis spargesprek aan om samen te kijken waar de uitdagingen voor jou liggen in jouw onderneming.

Leg pen en papier klaar en veel luister plezier.

 

#149 Moeiteloos meer klanten aantrekken, is dat mogelijk?  

Je hoort het vaak als promotie: doe dit of dat en de klanten komen vanzelf of moeiteloos naar je toe. Ik ben dan altijd erg op mijn hoede en weet inmiddels dat het bedenken, maken en organiseren van dit soort systemen niet zonder moeite gaat. Je moet er goed over nadenken, mooie producten maken en die aantrekkelijk aanbieden. Maar dan, als je dat hebt staan, kan het gaan stromen en lijkt het bijna vanzelf te gaan. Wat ik dan doe en hoe ik dat doe? Dat vertel ik je alles over in deze podcast. Hoe we in 3 weken 1500 nieuwe potentiële klanten op onze lijst kregen.

 

#148 Neem jezelf serieus, investeer in je kennis en je mindset. 

Investeren is spannend, omdat je niet weet wat het op gaat leveren. Ik heb hier heel lang moeite mee gehad. Ik wilde het vooral allemaal zelf doen of met een klein beetje hulp. Daardoor groeide ik langzaam. Toen ik serieus ging investeren in trainingen en cursussen, leverde me dat altijd direct of indirect veel rendement op. Wat houdt jou nog tegen? Geloof je niet in jezelf? Ben jij het niet waard om in te investeren? Ik denk van wel!!! Start vandaag met jezelf en je onderneming serieus te nemen. Kies wat en van wie je wilt leren. Zet niet alleen baby stapjes, maar maak eens een grote sprong...

 

#147 Je hebt meer tijd dan je denkt... 

Door slim om te gaan met je tijd is het mogelijk om veel meer te doen, dan je denkt. Daarnaast kan je ook nog genoeg tijd vrijmaken om een vrij gevoel te hebben of te krijgen. In deze aflevering deel ik met je hoe ik het doe. Een gezin, 4 verschillende bedrijven en een moestuin....

 

#146 Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Waar kun je een verandering aanbrengen in je bedrijf? Hoe kun jij andere keuzes maken? Ten eerste door je bewust te worden van hoe het tot nu toe gaat, wat gaat goed, waar kan het anders. Volharden en doorzetten zijn belangrijk. Maar soms ook stoppen en ruimte maken voor iets nieuws.

 

#145 Laat je website NIET door iemand anders bouwen, doe het zelf met Phoenix.

Hier heb ik een hele uitgesproken mening over. Te vaak heb ik ervaringen gehoord en gezien van mensen die een website bouwer inschakelden omdat ze dachten dat ze het zelf niet konden, vaak met allerlei frustratie en vertraging als gevolg. Als je een handig systeem kiest kun je dit gewoon zelf en wordt het een site die VOOR je werkt, in alle opzichten. De "Prijs" die je betaalt voor een gratis site is veel hoger dan die voor een lidmaatschap van b.v. Een Phoenix website via de IMU. Ik ben er heel enthousiast over (ik ben zeker niet de meest technische persoon). Ik houd van snel, simpel, onafhankelijk en dat is wat ik nu heb met dit systeem. En als het nodig is met deskundige hulp. Luister naar mijn ervaringen en tips.Interesse gekregen (na het luisteren) in Phoenix? Klik dan hier voor meer info 

#144 Meer succes door minder... 

Hoe is het mogelijk? Meer succes door minder aan te bieden. Minder verschillende technieken. Minder verschillende producten. Minder losse lessen. Meer pakketten, meer bundelen, samenvoegen in een abonnement.

Zou het niet heerlijk zijn, meer succes door minder aan te bieden?

Maak een afspraak voor een spargesprek! Ik kijk graag even met je mee naar jouw onderneming. 

#143 Van Lanceren kun je leren, groeien doe je elke dag...

Soms loopt het fijn en soms gaat het minder goed, en overal leer je van. De belangrijkste vaardigheid van een ondernemer is kritisch kijken naar wat er goed ging en wat niet en dan opnieuw of anders verder gaan. Leer ervan, vraag je af wat jij anders kunt doen. Volharden en doorzetten, daarna komt het succes. Met een coach gaat dat vaak net wat makkelijker. Een ander ziet vaak meer kansen voor jou. Maak een afspraak voor een spargesprek. Ik kijk graag even met je mee naar jouw onderneming. 

#142 Haat-Liefde verhouding met sociale media. Percy en Ingeborg vertellen over hun ervaringen

Ik (Ingeborg) zit er regelmatig mee te worstelen. Wat moet ik plaatsen, hoeveel en hoe vaak? Ik ben erg blij met de optie om betaalde berichten te kunnen plaatsen. Zo kunnen we precies de juiste mensen bereiken en hoef ik niet dagelijks met sociaal media bezig te zijn. Luister naar onze ervaringen in podcast #142.


Wil je onze gratis weggever bekijken, meedoen? Ga naar www.decreatieveondernemers.nl/bedenk-je-creatieve-onlinecursus


 

#141 Je purpose of levensdoel. Wat is het en hoe kun je het ontdekken?

Heb jij er wel eens over nagedacht wat je levensdoel is...? Of doe je maar wat? Of doe je alles met een missie en met passie? Werk jij vanuit flow? 

Zo niet, hoe kun je daar wel bewuster mee bezig zijn. Maar vooral de vraag aan jezelf, hoe kun je iets doen waar je op elk moment in het nu gelukkig mee bent. In welke vorm giet jij het? Een online cursus is een "vorm" die mij heel gelukkig maakt. Het is geen missie of doel op zich, maar een hulpmiddel om mijn "purpose" te leven. 

Ben jij ook op zoek naar zo'n hulpmiddel om jouw "purpose" om te zetten in een mooie succesvolle online cursus? Dan help ik je graag!


 

#140 Wat betekent succes voor jou?

Voor mij is succes niet een bling bling omgeving, een mooie auto en luxe. Voor mij is het vooral geluk en voldoening. In deze aflevering zet ik je graag even aan het denken: wat is succes voor jou? Ik vertel ik hoe mijn online cursussen bijdragen aan mijn "succes" en geluk. Wil je onderzoeken of een onlinecursus ook wat voor jou is? Doe mee met de gratis cursus: "Bedenk je succesvolle onlinecursus".

Klik hierboven, in het menu, op Gratis aanbod en meld je gratis en vrijblijvend aan voor deze 4 daagse mini cursus.Ben je benieuwd of een onlinecursus bij jou past? Welke cursus jij zou kunnen maken?

Doe mee met de gratis cursus en ontdek het nu.

Gratis 4 daagse cursus 

#139 Goede foto's doen echt veel voor je succes

Ik ben er nog steeds niet dol op, foto's laten maken waar ik zelf op sta. Maar ik weet inmiddels hoe fijn het is om goede foto's te hebben. Het is fijn als ik berichten wil plaatsen. Het geeft een goede indruk op mijn website en nog veel meer voordelen. In deze aflevering ga ik weer dieper op in.

 

#138 Moestuinieren en ondernemerschap, wat heeft dat met elkaar te maken?

Ik ben gestart met de voorbereiding van mijn nieuwe moestuin en toen ik daar mee bezig was, zag ik veel paralellen met het ondernemerschap. Voldoende kennis en een goed plan zijn bij alle twee belangrijk. Maar ook mezelf opstellen als leerling op dit vlak waar ik eigenlijk toch weinig over weet. De online cursus eco moestuin van Binne Visser helpt me daar goed bij. Mooi voorbeeld hoe een onlinecursus kan helpen om mijn enthousiasme aan te wakkeren en me houvast geeft. Zelf maak ik ook graag mensen enthousiast in mijn online programma's over vilten, ecoprinten en de cursus "maak je succesvolle online cursus" . Je kunt op dit moment het gratis e-book aanvragen met "51 tips hoe je een online cursus kunt inzetten". Een onlinecursus kun je in bijna elke branche maken en gebruiken voor meer succes.

De gratis 4 daagse cursus "bedenk je succesvolle online cursus" kan je al een heel stuk op weg helpen.
Ga naar de ander afleveringen op onze website


 

#137 Zet een gratis virtual assistent in om sneller en slimmer te werken

 Hoe fijn zou het zijn als je "iemand" hebt die goede teksten voor je kan schrijven voor je nieuwsbrief, je sociale media, je website of voor de achtergrond info van  je cursus? Door chat GPT in te zetten kun jij dit heel eenvoudig regelen. Ik ben dol enthousiast over de mogelijkheden met deze nieuw chat bot. Dit is echt een goed voorbeeld van "kunstmatige intelligentie" inzetten. Heel belangrijk om de juiste vragen te stellen en om rekening te houden met de nadelen. Maar verder vooral veel voordelen. Binnen 2 min je nieuwsbrief klaar, de opzet voor je cursus of de tekst voor je website. Op 16 maart 2023 geef ik hier een masterclass over, ben jij erbij? Ik deel veel praktische tips en geef een demonstratie hoe het werkt.

Meld je hier aan voor de masterclass

Luister je dit later? Stuur me even een email voor de opname of het nieuwe moment.

#109 5 Tips voor een succesvolle creatieve onderneming (masterclass Textielplusfestival 2022)

Ik vertel over mijn ondernemersreis en ik geef je in deze aflevering 5 tips om direct zelf mee aan de slag te gaan.

Download de hand-out via de link www.decreatieveondernemers.nl/handout.

Dit is een opname van mijn voorbereiding op de masterclass die ik gaf tijdens het Textielplusfestival 2022 in Rosmalen. Je kunt met behulp van de hand-out direct zelf meedoen en de vragen voor jezelf beantwoorden. Zet de podcast even stil tussendoor om direct mee te doen. Ik zeg niet altijd het nummer van het volgende punt erbij, dus even goed opletten. Veel succes. Voor vragen kun je terecht via info@decreatieveondernemers.nl.

Voor meer info over de Mastermind en andere programma's www.decreatieveondernemers.nl
#94 In 5 jaar naar 500k jaaromzet met onze creatieve onderneming

In deze aflevering vertel ik (Ingeborg Honer) hoe ik na 20 jaar hobby ondernemen, naar een succesvolle creatieve business uitgroeide. Ons eigen "imperium". Ben je benieuwd naar de verschillende onderdelen? Bekijk dan even de verschillend sites of zoek ze op op Instagram of Facebook www.decreatieveondernemers.nl www.onlineviltschool.nl www.onlineecoprinten.nl www.natuurlijkerwijsblauwebessen.nl
#89 Op welk level zit jij? Start-up- grow-up- scale-up? Of ben je een hobby ondernemer?

Het maakt niet uit op wel "level" je zit met je creatieve onderneming, als het maar naar je eigen wens en tevredenheid is. Niet iedereen kan en wil topsporter worden. Zo is het ook met het ondernemerschap. Maar als je weet dat je ambitieus bent, je hebt een duidelijke doel voor ogen, dan is het fijn als je dat met voldoende inspanning en ondersteuning ook komt wat je graag wilt zijn. En daar ook de inkomsten uit haalt die bij je ambitie niveau passen.
#88 Mooie inzichten tijdens de vakantie en doorlopende inkomsten


Zomaar op vakantie als je een onderneming hebt, kan dat? Moet je een bordje ophangen: "Ik ben er even niet" of kan het allemaal door blijven lopen. Kan je nog steeds een omzet draaien, als je op vakantie gaat?
In podcast #88 vertelt Ingeborg haar ervaringen en inzichten die ze heeft opgedaan voor, tijdens en na haar vakantie op Ibiza en we hebben het over doorlopende inkomsten. Ook als je eventjes weg bent.


#87 Er zijn verschillende mogelijkheden om met een online programma je inkomsten enorm te verhogen

Er zijn verschillende mogelijkheden om met een online programma je inkomsten enorm te verhogen. Juist als creatief ondernemer of maker is dat heel fijn. Hoe dat voor jou kan werken? Vraag en gratis spargesprek aan, dan denk ik graag eens met je mee www.decreatieveondernemers.nl


# 85 Op een kunstmarkt of creatieve beurs staan, wanneer wel en wanneer niet?

In deze aflevering deel ik open en eerlijk mijn ervaring en mening hierover. Weeg voor jezelf af wat voor jou goed werkt.


Speciale aflevering Ingeborg geïnterviewd door Suzanne Beukema


#41 Je werk verkopen, hoe pak je dat aan?

Je maakt mooi werk maar Soms vind je het lastig om het ook echt verkocht te krijgen. Langzaam stroomt je steker vol. In deze aflevering delen we ideeën en tips over verkoop kanalen

# 33 Oei ik groei, over enneagram en persoonlijke ontwikkeling

Percy vertelt over zijn ervaringen


# 32 Wat doe je als je het gevoel hebt dat je niet origineel kunt zijn

Alles is al gedaan, iedereen doet dat al. Hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen al die anderen?#16 Geen besluit nemen is een slecht besluit.

Soms kun je uren of zelfs dagen twijfelen wat je zult doen. Wat is de juiste volgende stap, hoe kun je het aanpakken? Misschien bestaat de juiste stap niet en is het allerbelangrijkste DAT je een stap zet. Pas dan ontdek je of dit de juiste is en weet dat je altijd bij kunt en mag sturen.#15 Bepaal jouw dagindeling door jouw ondernemers regels

Zonder regels doe je maar wat er toevalling op je pad komt. Je bent ondernemer om helemaal volgens je eigen regels te werken.

Maar dan moet je ze wel eerst vastleggen.
#12 Enneagram, hoe zet je dat in als creatief ondernemer.
In deze podcast legt Ingeborg uit wat het Enneagram is. Vertellen ze welk "type" ze zelf zijn en waarom dit onderdeel van hun Mentorship traject zal zijn.


#11 Neem jij je klant serieus?
Hoe ga jij om met je klanten? Hoe wil je zelf graag behandeld worden? Als je hier bewust mee bezig bent kun je veel beter aansluiten op je klant
#9 Valkuil: Dat je ontmoedigd raakt door tegenslagen die op je pad komen.
Soms gaat het goed en soms zit het tegen. Dat hebben we allemaal weleens, hoe ga je hier mee om?


#08 Valkuil: Dat je geen plan hebt om aan je wensen te werken.

Wensen komen niet vanzelf uit. Als je jaar in jaar uit "Maar wat doet" is de kans niet zo groot dat je meer omzet uit je creatieve onderneming gaat halen, laat staan dat je op het punt komt dat je je baan op kunt zeggen om echt van je onderneming te kunnen leven. Als je dat wel wilt heb je een plan nodig... Wij vertellen hoe dat bij ons ging.


#07 Valkuil dat je zelf niet gelooft in wat je doet.
Soms word je aan het wankelen gebracht door je omgeving of je eigen gedachten. Wij vertellen over onze ervaringen met geloof in jezelf.


#06 Valkuil: je wilt teveel dingen tegelijk.

Veel creatievelingen zullen zich hierin herkennen. Je vindt veel dingen leuk en zit altijd vol ideeën . Als ondernener is dit niet altijd handig. En het helpt je om niet om succesvol te worden...


#05 Valkuil: je hebt je wensen niet helder

Als creatieve ondernemer is het belangrijk dat je weet wat je wilt! Wat is jouw wens? Is het echt jouw wens of leef je de wens van iemand anders?


#04 De achtergrond van de Onlineviltschool. Hulp zorgt voor meer plezier!

In deze aflevering geven we een kijkje achter de schermen van de Onlineviltschool. Automatiseren, organiseren. Percy is er goed in, Ingeborg maakte er soms een chaos van, maar gelukkig was de hulp dicht bij. Ook voor jou is er hulp mogelijk, heb je weleens gehoord van een VA?


#03 Het onstaan van de Onlineviltschool

Hoe het begon met het onlinecursus programma. Van een groep van 37 deelnemers in een gratis Facebook groep naar de eerste lancering met 90 aanmeldingen. Dit leverde een mooi start capitaal op om mee aan de slag te gaan.


#02 Toen we echt begonnen met ondernemen.

In deze aflevering vertellen we (Percy en Ingeborg) waar ons hobby bedrijfje veranderde in een serieuze creatieve onderneming.


#01 Wie? Wat? Waar? Eerste aflevering, hoe het begon...

In deze eerste aflevering vertellen we over onszelf, Percy en Ingeborg, en over onze creatieve ondernemingen. Hoe we we zijn gestart en...


Deze podcast is ook te vinden op: