Podcast

Beluister hieronder alle afleveringen. (scroll naar beneden) 

Vanaf deze pagina kan je ze allemaal beluisteren 

of ga direct naar Spotify

null


 

#138 Moestuinieren en ondernemerschap, wat heeft dat met elkaar te maken?

Ik ben gestart met de voorbereiding van mijn nieuwe moestuin en toen ik daar mee bezig was, zag ik veel paralellen met het ondernemerschap. Voldoende kennis en een goed plan zijn bij alle twee belangrijk. Maar ook mezelf opstellen als leerling op dit vlak waar ik eigenlijk toch weinig over weet. De online cursus eco moestuin van Binne Visser helpt me daar goed bij. Mooi voorbeeld hoe een onlinecursus kan helpen om mijn enthousiasme aan te wakkeren en me houvast geeft. Zelf maak ik ook graag mensen enthousiast in mijn online programma's over vilten, ecoprinten en de cursus "maak je succesvolle online cursus" . Je kunt op dit moment het gratis e-book aanvragen met "51 tips hoe je een online cursus kunt inzetten". Een onlinecursus kun je in bijna elke branche maken en gebruiken voor meer succes.

De gratis 4 daagse cursus "bedenk je succesvolle online cursus" kan je al een heel stuk op weg helpen.
Hieronder een aantal afleveringen...

Wil je ze allemaal beluisteren?

Klik op de link hieronder

Ga naar de ander afleveringen op onze website


 

#137 Zet een gratis virtual assistent in om sneller en slimmer te werken

 Hoe fijn zou het zijn als je "iemand" hebt die goede teksten voor je kan schrijven voor je nieuwsbrief, je sociale media, je website of voor de achtergrond info van  je cursus? Door chat GPT in te zetten kun jij dit heel eenvoudig regelen. Ik ben dol enthousiast over de mogelijkheden met deze nieuw chat bot. Dit is echt een goed voorbeeld van "kunstmatige intelligentie" inzetten. Heel belangrijk om de juiste vragen te stellen en om rekening te houden met de nadelen. Maar verder vooral veel voordelen. Binnen 2 min je nieuwsbrief klaar, de opzet voor je cursus of de tekst voor je website. Op 16 maart 2023 geef ik hier een masterclass over, ben jij erbij? Ik deel veel praktische tips en geef een demonstratie hoe het werkt.

Meld je hier aan voor de masterclass

Luister je dit later? Stuur me even een email voor de opname of het nieuwe moment.

#109 5 Tips voor een succesvolle creatieve onderneming (masterclass Textielplusfestival 2022)

Ik vertel over mijn ondernemersreis en ik geef je in deze aflevering 5 tips om direct zelf mee aan de slag te gaan.

Download de hand-out via de link www.decreatieveondernemers.nl/handout.

Dit is een opname van mijn voorbereiding op de masterclass die ik gaf tijdens het Textielplusfestival 2022 in Rosmalen. Je kunt met behulp van de hand-out direct zelf meedoen en de vragen voor jezelf beantwoorden. Zet de podcast even stil tussendoor om direct mee te doen. Ik zeg niet altijd het nummer van het volgende punt erbij, dus even goed opletten. Veel succes. Voor vragen kun je terecht via info@decreatieveondernemers.nl.

Voor meer info over de Mastermind en andere programma's www.decreatieveondernemers.nl
#94 In 5 jaar naar 500k jaaromzet met onze creatieve onderneming

In deze aflevering vertel ik (Ingeborg Honer) hoe ik na 20 jaar hobby ondernemen, naar een succesvolle creatieve business uitgroeide. Ons eigen "imperium". Ben je benieuwd naar de verschillende onderdelen? Bekijk dan even de verschillend sites of zoek ze op op Instagram of Facebook www.decreatieveondernemers.nl www.onlineviltschool.nl www.onlineecoprinten.nl www.natuurlijkerwijsblauwebessen.nl
#89 Op welk level zit jij? Start-up- grow-up- scale-up? Of ben je een hobby ondernemer?

Het maakt niet uit op wel "level" je zit met je creatieve onderneming, als het maar naar je eigen wens en tevredenheid is. Niet iedereen kan en wil topsporter worden. Zo is het ook met het ondernemerschap. Maar als je weet dat je ambitieus bent, je hebt een duidelijke doel voor ogen, dan is het fijn als je dat met voldoende inspanning en ondersteuning ook komt wat je graag wilt zijn. En daar ook de inkomsten uit haalt die bij je ambitie niveau passen.
#88 Mooie inzichten tijdens de vakantie en doorlopende inkomsten


Zomaar op vakantie als je een onderneming hebt, kan dat? Moet je een bordje ophangen: "Ik ben er even niet" of kan het allemaal door blijven lopen. Kan je nog steeds een omzet draaien, als je op vakantie gaat?
In podcast #88 vertelt Ingeborg haar ervaringen en inzichten die ze heeft opgedaan voor, tijdens en na haar vakantie op Ibiza en we hebben het over doorlopende inkomsten. Ook als je eventjes weg bent.


#87 Er zijn verschillende mogelijkheden om met een online programma je inkomsten enorm te verhogen

Er zijn verschillende mogelijkheden om met een online programma je inkomsten enorm te verhogen. Juist als creatief ondernemer of maker is dat heel fijn. Hoe dat voor jou kan werken? Vraag en gratis spargesprek aan, dan denk ik graag eens met je mee www.decreatieveondernemers.nl


# 85 Op een kunstmarkt of creatieve beurs staan, wanneer wel en wanneer niet?

In deze aflevering deel ik open en eerlijk mijn ervaring en mening hierover. Weeg voor jezelf af wat voor jou goed werkt.


Speciale aflevering Ingeborg geïnterviewd door Suzanne Beukema


#41 Je werk verkopen, hoe pak je dat aan?

Je maakt mooi werk maar Soms vind je het lastig om het ook echt verkocht te krijgen. Langzaam stroomt je steker vol. In deze aflevering delen we ideeën en tips over verkoop kanalen

# 33 Oei ik groei, over enneagram en persoonlijke ontwikkeling

Percy vertelt over zijn ervaringen


# 32 Wat doe je als je het gevoel hebt dat je niet origineel kunt zijn

Alles is al gedaan, iedereen doet dat al. Hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen al die anderen?#16 Geen besluit nemen is een slecht besluit.

Soms kun je uren of zelfs dagen twijfelen wat je zult doen. Wat is de juiste volgende stap, hoe kun je het aanpakken? Misschien bestaat de juiste stap niet en is het allerbelangrijkste DAT je een stap zet. Pas dan ontdek je of dit de juiste is en weet dat je altijd bij kunt en mag sturen.#15 Bepaal jouw dagindeling door jouw ondernemers regels

Zonder regels doe je maar wat er toevalling op je pad komt. Je bent ondernemer om helemaal volgens je eigen regels te werken.

Maar dan moet je ze wel eerst vastleggen.
#12 Enneagram, hoe zet je dat in als creatief ondernemer.
In deze podcast legt Ingeborg uit wat het Enneagram is. Vertellen ze welk "type" ze zelf zijn en waarom dit onderdeel van hun Mentorship traject zal zijn.


#11 Neem jij je klant serieus?
Hoe ga jij om met je klanten? Hoe wil je zelf graag behandeld worden? Als je hier bewust mee bezig bent kun je veel beter aansluiten op je klant
#9 Valkuil: Dat je ontmoedigd raakt door tegenslagen die op je pad komen.
Soms gaat het goed en soms zit het tegen. Dat hebben we allemaal weleens, hoe ga je hier mee om?


#08 Valkuil: Dat je geen plan hebt om aan je wensen te werken.

Wensen komen niet vanzelf uit. Als je jaar in jaar uit "Maar wat doet" is de kans niet zo groot dat je meer omzet uit je creatieve onderneming gaat halen, laat staan dat je op het punt komt dat je je baan op kunt zeggen om echt van je onderneming te kunnen leven. Als je dat wel wilt heb je een plan nodig... Wij vertellen hoe dat bij ons ging.


#07 Valkuil dat je zelf niet gelooft in wat je doet.
Soms word je aan het wankelen gebracht door je omgeving of je eigen gedachten. Wij vertellen over onze ervaringen met geloof in jezelf.


#06 Valkuil: je wilt teveel dingen tegelijk.

Veel creatievelingen zullen zich hierin herkennen. Je vindt veel dingen leuk en zit altijd vol ideeën . Als ondernener is dit niet altijd handig. En het helpt je om niet om succesvol te worden...


#05 Valkuil: je hebt je wensen niet helder

Als creatieve ondernemer is het belangrijk dat je weet wat je wilt! Wat is jouw wens? Is het echt jouw wens of leef je de wens van iemand anders?


#04 De achtergrond van de Onlineviltschool. Hulp zorgt voor meer plezier!

In deze aflevering geven we een kijkje achter de schermen van de Onlineviltschool. Automatiseren, organiseren. Percy is er goed in, Ingeborg maakte er soms een chaos van, maar gelukkig was de hulp dicht bij. Ook voor jou is er hulp mogelijk, heb je weleens gehoord van een VA?


#03 Het onstaan van de Onlineviltschool

Hoe het begon met het onlinecursus programma. Van een groep van 37 deelnemers in een gratis Facebook groep naar de eerste lancering met 90 aanmeldingen. Dit leverde een mooi start capitaal op om mee aan de slag te gaan.


#02 Toen we echt begonnen met ondernemen.

In deze aflevering vertellen we (Percy en Ingeborg) waar ons hobby bedrijfje veranderde in een serieuze creatieve onderneming.


#01 Wie? Wat? Waar? Eerste aflevering, hoe het begon...

In deze eerste aflevering vertellen we over onszelf, Percy en Ingeborg, en over onze creatieve ondernemingen. Hoe we we zijn gestart en...


Deze podcast is ook te vinden op: